Haram.

MUFTI PAHANG…
Hukum bagi mana2 umat islam yg bekerjasama dan bersekongkol dgn Dap ialah..
HARAM DAN BERDOSA BESAR.!!!!!!!!.

PANDANGAN ULAMA’ TENTANG KERAJAAN PH.

Para ulama’ berpandangan kerajaan PH tidak boleh lagi menerus kan pemerintahan nya. Ini kerana selama lebih kurang 10 bulan perkara utama yang menjadi asas ijtihad ulama’ ialah mudharat pada islam.

Perkara ini sangat terang dan jelas, apabila beberapa siri dan cubaan untuk menggugat kedudukan islam sebagai agama perseketuan tanah melayu, seperti isu ICERD yang jika di laksana kan kedudukan agama2 lain di Malaysia setaraf dengan agama islam, dan islam tidak akan menjadi agama perseketuan.

Begitu juga, isu2 penghinaan terhadap islam dan baginda Rasulullah SAW berlaku di bawah pemerintahan PH yang tidak pernah berlaku serancak ini sebelum ini walau pun di era pemerintahan BN dahulu. Begitu juga kerajaan PH tidak bertegas di dalam menangani isu2 LGBT, liberalisme dan ancaman pluralisme yang sangat merbahaya kepada umat islam.

Di lihat dan di nilai oleh para ulama’ bahawa terdapat usaha dan agenda jahat oleh parti dap untuk menggugat agama islam dan kedudukan raja2 melayu serta wujud nya usaha untuk menghapus keistimewaan orang melayu sebagai penduduk asal bagi tanah melayu ini.

Pemerhatian para ulama’ serta tokoh2 agama yang muktabar, telah sepakat bahawa kerajaan PH adalah wajib di tumbang kan dan wajib menaik kan mana2 pemimpin yang menjadi kan islam sebagai dasar pemerintahan dalam negara. Ini adalah pendirian para ulama’2 pondok, tuan2 guru, dan sekalian ‘alim ulama di malaysia. Oleh yang demikian, satu usaha yang bersungguh2 perlu di gerak ke arah matlamat ini, semoga negara kita terselamat dari bahaya pemerintahan PH, dan di anjur kan kepada semua umat islam supaya di adakan solat hajat sekerap mungkin untuk sama2 kita berdoa kepada ALLAH, agar di tumbang kan kerajaan PH.

Mufti Pahang, Datuk Seri Dr. Abdul Rahman Osman berkata, hukum bagi mana-mana umat Islam yang bekerjasama atau bersekongkol dengan DAP adalah haram serta berdosa besar.

Kata beliau, politik kebencian yang diamalkan oleh DAP jika dijalankan secara berterusan dibimbangi boleh menggugat keamanan dan keselamatan negara.

“Kita dapat lihat DAP begitu menentang pelaksanaan hukum hudud dan Rang Undang-undang Persendirian Mahkamah Syariah (Bidang Kuasa Jenayah (Pindaan) 2016. Prinsip mereka jelas membenci Islam dan berdosa besar bagi umat Islam bekerjasama dengan mereka.

“Rasulullah SAW menggalakkan umat Islam untuk berbaik-baik dengan golongan bukan Islam. Namun jika mereka yang mahu menentang Islam, kita wajib memeranginya,” kata beliau ketika dihubungi hari ini.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s